Gropro bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Beste waterpijp

Geschiedenis van de waterpijp

De beste waterpijp vinden is nog een hele klus. Het is goed om eerst wat informatie op te zoeken over de verschillende soorten waterpijpen en de geschiedenis van de waterpijp. Er zijn echter veel verschillende vervalen over de oorsprong van de waterpijp. Dit zijn de twee bekendste:

  1. Volgens sommige mensen is de waterpijp (deze wordt ook wel hookah of shisha genoemd) ontstaan in het noorden van India, langs de grens van Pakistan. De waterpijp bestaat al een millennium lang. De eerste waterpijpen zagen er erg primitief uit en waren simpel en ruw gemaakt. Het materiaal dat werd gebruik om waterpijpen te maken was vaak een basis van kokosnootschaal. De pijp zelf werd gemaakt uit bamboe of hout. Het Perzische rijk begon daarna de waterpijp ook te gebruiken, met name de landen Pakistan, Afghanistan en andere landen in het Midden-Oosten.
  2. Ook volgens dit tweede verhaal kwam de eerste waterpijp uit India. Volgens de schrijver Cyril Elgood is het concept bedacht door een Iraanse arts die in dienst was van de toen regerende Mongoolse keizer rond het jaar 1542.  Dit gebeurde dus pas na de introductie van tabak in India door de Europeanen. Deze arts was bezorgd over het feit dat steeds meer Indiase adel het Europese tabak ging roken. Zijn oplossing hiervoor was eerst de rook te “zuiveren” met behulp van water.

Verschillende soorten waterpijpen

Nu je wat meer weet over de geschiedenis van de waterpijp. Is het goed om te weten dat er verschillende soorten waterpijpen bestaan. Een paar van de beroemdste merken zijn: El Nefes, Khalil Mamoon en Farida. El Nefes is wel een van de bekendste merken die waterpijpen produceert. Ze zijn bekend rond de hele wereld en staan bekend om het feit dat ze goede kwaliteit leveren. Ze worden nog steeds gemaakt op de traditionele wijze en zijn hierom geliefd bij verzamelaars.

https://premium-hookahs.nl/