In de onderstaande tekst gaan we je proberen uit te leggen wat de vacature van constructeur precies inhoudt en welke vaardigheden je hier voor zou moeten hebben. We krijgen de laatste tijd veel vragen over een aantal vacatures en de vacature als constructeur springt hier bovenuit. Een constructeur is eigenlijk iemand die een bouwmeester is en tevens eindverantwoordelijke voor het productieproces van apparaten of constructies van gebouwen.

Als we bijvoorbeeld kijken naar de bouw dan is de architect degene die een gebouw ontwerpt en de indeling van dit bouwwerk bepaald. Vervolgens wordt er een constructeur ingeschakeld om de draagconstructie, die bestaat uit een aantal kolommen, balken, vloeren en wanden te ontwerpen en ook door te rekenen. Je snapt nu waarschijnlijk het belang van een constructeur wel. Een architect kan het waarschijnlijk allemaal heel erg mooi ontwerpen, op papier moet het natuurlijk wel allemaal kloppen. Dit is het werk van de constructeur. Als je een vacature als constructeur ziet, dan weet je dus dat je bij deze functie voldoende sterke materialen moet gaan kiezen die je voor een draagconstructie wil gaan gebruiken. Een aantal bekende materialen hiervoor zijn staal, beton, hout en metselwerk. De bovenstaande functiebeschrijving past vooral bij een vacature als constructeur in de wereld van de bouw.

Je hebt ook vacatures als constructeurs die meer zijn toegespitst op het ontwerpen van apparaten. In dit geheel is de constructeur vaak de verantwoordelijke. Een constructeur is uiteindelijk degene die lastige beslissingen moet nemen.

Als je voortaan een vacature als constructeur ziet staan, dan weet je dus ongeveer wat dit inhoudt. Vergeet hier echter niet bij dat de rol van een constructeur vaak heel erg belangrijk is en dat je veel verantwoordelijkheden hebt en ook op heel erg veel dingen moet letten. Als je de vacature van een bouwconstructeur gaat vervullen, dan ben jij wel degene die verantwoordelijk is voor het wel of niet instorten van een gebouw om het maar even heel kort door de bocht te zeggen. Als je de vacature als constructeur dus gaat vervullen komt er veel meer bij kijken dan alleen maar het realiseren van een fraai project. We hopen dat we je wat meer hebben kunnen vertellen over de vacature als constructeur. Als je op zoek bent naar een interessante en uitdagende vacature in dit vakgebied, dan nodigen wij je graag uit om eens een kijkje te komen nemen op onze website. Langskomen bij ons op de vestiging mag natuurlijk ook.

https://www.orionengineering.nl/vacatures/tekenaar-constructeur-landelijk/