Gropro bedrijvengids
Image default
Banen en opleidingen

Hoe koppelt een recruiter jou aan een interessante vacature voor een monteur in Rotterdam?

Ben jij op zoek naar een interessante vacature voor een monteur in Rotterdam of een vacature voor een monteur in Utrecht? Een werving- en selectiebureau kan je hierbij goed helpen. Kies je voor WR, dan kies je ook nog eens voor een bureau dat in deze niche is gespecialiseerd. Door op een van de functies te solliciteren, ben je ingeschreven. Het sollicitatiegesprek wordt door de recruiter geregeld, die je ook in dat proces begeleidt. Het werving- en selectiebureau treedt dus op als intermediair, je voert de sollicitatiegesprekken direct met je potentiële nieuwe werkgever.

Een vertrouwensband met een vaste recruiter

Heb je een interessante vacature voor een monteur in Rotterdam of in Utrecht gevonden? De recruiters van het bovengenoemde werving- en selectiebureau nemen ruim de tijd om je cv te screenen en alle informatie goed door te nemen. Voor hen is het namelijk van belang de juiste kandidaat met je juiste vacature te matchen. Bij dit bureau wordt er een persoonlijke, vaste recruiter aan je gekoppeld. Prettig, want zo bouw je een nog betere vertrouwensband op.

Op welke punten beoordeelt een recruiter jouw cv?

Een recruiter zal, wanneer je solliciteert op bijvoorbeeld een vacature voor een monteur in Utrecht, Rotterdam of elders in het land, ten eerste gaan screenen op de harde criteria. Dit zijn onder andere je opleiding, werkervaring, relevantie van vorige werkgevers én je woongebied. Ook weet een recruiter alles van de bedrijfscultuur. Ook hierbinnen moet je potentieel kunnen passen. Deze criteria kunnen per organisatie en functie dan ook behoorlijk verschillen.

Een werving- en selectiebureau dat zich in jouw niche heeft gespecialiseerd

Ziet de recruiter een match? Dan wordt er een sollicitatiegesprek geregeld. WR is gespecialiseerd in verschillende niches, waaronder engineers en ICT’ers, en houdt zich bezig met bemiddeling bij vaste banen en uitdrukkelijk niet met detachering. Inmiddels doen ongeveer tweeduizend organisaties regelmatig een beroep op het bureau.

Gerelateerde artikelen

Werk zoeken of een nieuwe opleiding vinden

Interview met de productmanager

Declarant