Gropro bedrijvengids
Image default
Architectuur

Voordelen van het verhuren via een verhuurmakelaar

Wil je graag je appartement of huis verhuren of denk je er over na om iets te kopen om te verhuren? Je woning via een makelaar verhuren is een veilige en slimme manier om in vastgoed te investeren. Er zijn natuurlijk horrorverhalen over het verhuren van een woning, maar met een verhuurmakelaar voorkom je dit. Benieuwd naar de voordelen van het verhuren van je woning via een verhuurmakelaar? Lees nu onze blog! 

 

Sneller je woning verhuren 

Het verhuren van je woning met een verhuurmakelaar is sneller geregeld. Dit voorkomt dat je zelf huurders moet zoeken. Een verhuurmakelaar heeft namelijk een uitgebreid netwerk waarbij genoeg mensen op de lijst staan die graag een woning gaan huren. De woning wordt daarbij niet alleen op de eigen website gezet, maar vaak ook op websites waar de verhuurmakelaar mee samenwerkt. Een verhuurmakelaar in Rotterdam heeft vaak een groot netwerk waar hij de woning op kan plaatsen, omdat er veel vraag en aanbod is in deze stad.   

 

Hogere opbrengsten 

Twijfel je of je jouw woning wil verkopen of verhuren? Dan kun je allereerst de woningwaarde berekenen van jouw huis. Maar soms is verhuren voordeliger dan verkopen. Een huurmakelaar weet namelijk precies hoe de markt in elkaar zit. Een verhuurmakelaar kan daardoor de optimale verhuurprijs voor jouw woning bepalen. Je wil namelijk niet te hoog zitten, omdat je dan een langere kans hebt op leegstand. Te laag zitten is ook zonde, omdat je inkomen mist.  

 

Geen zorgen over regels 

Als verhuurder heb je ontzettend veel regels waar je aan moet voldoen. Deze regelgeving kan soms ingewikkeld zijn. Vaak heb je ook nog persoonlijke wensen en eisen die jij in het huurcontract wil hebben. Een verhuurmakelaar kent alle regels omtrent verhuren en weet precies wat contractueel wel en niet vastgelegd mag worden.  

 

Voorkom foute huurders 

Misschien wel de grootste nachtmerrie die je hebt als je een woning gaat verhuren: foute huurders. Denk aan geen of achterstallige huurbetaling of illegale praktijken. Je wil natuurlijk alles op alles zetten om dit te voorkomen. Een goede verhuurmakelaar herkent de foute huurder vaak in één oogopslag.  

 

Geen tijd kwijt aan service en beheer 

Contact loopt via een verhuurmakelaar en dus niet direct met de verhuurder. Dit zorgt ervoor dat een verhuurmakelaar de service en het beheer regelt. Denk hierbij aan de bereikbaarheid van een kantoor, waardoor je niet zelf tijdens je vakantie of werkdag wordt gestoord. Vaak zijn er ook serviceverleners die klaarstaan om bijvoorbeeld een waterlek of stroomstoring te verhelpen.  

 

Genoeg voordelen om een huis te verhuren via een verhuurmakelaar. Waar wacht je nog op!? 

 

 

https://www.starthousing.nl/65-b0dd/verhuurmakelaar-rotterdam