Gropro bedrijvengids
Image default
Afvalverwerking

Opruimen, waar moet ik met mijn oude spullen heen?

Heb jij je hele huis eens goed opgeruimd, maar zit je nu met alle rotzooi en overige spullen? Dan wil je deze het liefst zo snel mogelijk weg hebben. Moet je ze weggooien, verkopen of toch op laten halen? In deze blog bespreken we de drie mogelijke opties om van je oude spullen af te komen.

Zelf weggooien

Wil je je oude spullen meteen weg hebben? Dan zal het zelf weg brengen van oude spullen een optie kunnen zijn. Dit is niet de meeste duurzame optie en moet eigenlijk alleen gebruikt worden als alle andere opties niet beschikbaar zijn. Als je toch besluit iets zelf weg te gooien, zorg er dan voor dat je dat op de juiste manier doet. Zorg ervoor dat het niet schadelijk voor het milieu is en denk hierbij ook aan het scheiden van afval.

Verkopen

Als je spullen nog in goede staat zijn, zou het zonde zijn om deze weg te gooien. Je zou dan kunnen overwegen om ze te verkopen. Zo ben je niet alleen af van je spullen, maar is het ook een geweldige manier om iets extra’s bij te verdienen. Er zijn veel verschillende platforms beschikbaar voor de verkoop van tweedehands spullen, zoals; Marktplaats, Facebook, Marketplace en Vinted.

Afval laten ophalen

Als je spullen hebt die verkocht kunnen worden of die je zelf niet weg kan gooien, kan je er voor kiezen om het op te laten halen. Bijvoorbeeld grofvuil of je oud ijzer laten ophalen. Dit kan meestal worden gedaan door een particulier bedrijf. Wel is het belangrijk dat je er dan voor zorgt dat je op de hoogte bent van de kosten die hierbij komen kijken.

Kortom het opruimen van je spullen kan een flinke klus zijn, maar het zal ook heel bevrijdend zijn. Door te bepalen welke spullen je wilt houden en welke spullen weg moeten, kun je alles wat weg moet zelf weggooien, verkopen of laten ophalen.

https://sarahtractwebdesign.com/je-oud-ijzer-laten-ophalen/