Gropro bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over motortrailers en motoraanhangers

Als je een motor liefhebber bent, dan heb je waarschijnlijk overwogen om een​​motortrailer of motoraanhanger aan te schaffen. Maar wat zijn ze precies? En wat zijn de verschillen tussen de twee? In deze blogpost beantwoorden we die vragen en meer, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke het beste bij je past.

 

Wat is een motortrailer?

Een motortrailer is een soort aanhangwagen die achter een auto of vrachtwagen wordt getrokken. Ze worden meestal gebruikt voor het vervoeren van voertuigen zoals motorfietsen. Motoraanhangers zijn er in verschillende maten en kunnen zowel open als gesloten zijn. Er zijn verschillende varianten. Zowel grotere formaten als de wat kleinere variant is verkrijgbaar. De verschillen hiertussen hebben met name ook te maken met het gewicht dat zij kunnen dragen en vervoeren. Daarnaast zijn sommige ook kantelbaar en anderen niet. Ook hebben de trailers verschillende elementen waaraan jouw motor gemakkelijk aan vast gemaakt kan worden om zo extra veiligheid, bescherming en stabiliteit te kunnen garanderen. 

 

Gesloten versus open aanhangwagens/trailers

Gesloten aanhangwagens en trailers bieden bescherming tegen o.a. het weer en mogelijke schade tijdens de rit.  Ze zijn meestal ook veiliger, omdat ze niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor potentiële dieven. Gesloten aanhangwagens en trailers  zijn doorgaans duurder dan de open varianten, maar ze kunnen de investering waard zijn als je (vaak) waardevolle voertuigen vervoert. Open aanhangwagens en trailers zijn minder duur dan de gesloten variant, maar ze bieden minder bescherming tegen de weersomstandigheden, beschadiging en mogelijke diefstal. Ze kunnen echter een goede optie zijn als je een beperkt budget heeft of als niet de extra veiligheid nodig hebt die een gesloten aanhangwagen of transporteur biedt.

 

De keuze maken

Nu jij meer weet over motortrailers, kun jij bepalen welk type trailer het meest geschikt is in jouw situatie. Houd rekening met jouw budget, het doel waarvoor hij dient en hoe vaak je hem zult gaan gebruiken. Door hier rekening mee te houden kun jij gegarandeerd een goede keuze maken.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/